Bursa’da Unesco Dünya Kültür Mirası “ Kürsübaşı Gecesi ”

Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Elazığ hasretini gidermek ve gurbetteki hemşerileri bir araya getirerek Elazığ kültürünü yaşatmak ve dayanışma ruhunu sağlamak adına düzenlediği etkinliklere devam ediyor.Düzenli olarak yapılan Kürsübaşı Gecesi etkinleri ile memleketinden uzakta olan hemşerilerimiz  Elazığ’ı özlemini gideriyor. 16.10.2019 Çarşamba akşamı düzenlenen gecemizde hemşehrimiz olan Ankara Devlet Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Öztürk sahne aldı.

Kültür ve sanatsal faaliyetlerden sorumlu yönetim kurulu üyemiz Mustafa Kalaycı’nın başında olduğu Kürsübaşı ekibi ve sanatçımız Hasan Öztürk Elazığ uzun hava ve türküleriyle hemşehrilerimize unutulmaz bir gece yaşattı.

Elazığ kültürünün kuşaktan kuşağa aktarılması yaşatılması gerektiğini savunan Dernek başkanımız İbrahim Karaçin program öncesi şunları ifade etti.

Ekibimiz  ve sanatçımız Hasan Öztürk “Ölürüm Türkiyem” parçasıyla  Barış Pınarı Harekâtı’nda olan kahraman Mehmetçiklerimize destek verdi.

Program sonunda sanatçımız Hasan Öztürk’e plaket,Kültür ve Sanatsal faaliyetlerden sorumlu Yönetim Kurulu üyemiz Mustafa Kalaycıya ise çiçek takdim edildi.

Kanal 23 Haberi

Geceye Dair