• DERNEĞİMİZİN BASIN TOPLANTISI

BASIN RESMİ BASIN RESMİ 1

BASIN RESMİ 2

Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği 08/01/2020 Tarihli Basın Açıklaması.

Değerli Basın Mensupları;

Öncelikle katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

1997 Yılından beri Bursa’da faaliyetlerini sürdüren  Elazığ Kültür ve Yardımlaşma derneğimiz bu güne kadar,  Dernekler Kanunu ve Derneğimiz tüzüğünde yer alan Kurallar  içerisinde  faaliyetlerini sürdürmektedir.Bundan sonrada böyle devam edecektir.

Değerli Basın Mensupları;

Çeşitli nedenlerle Bursa’ya göç etmiş  yaklaşık otuz bin Hemşerimiz bulunmaktadır.

Derneğimizin amacı  hangi sebeple  olursa olsun  Bursa’ya  göç eden hemşerilerimizin , Güzide  Şehrimize  adaptasyonu ve  varsa sorunlarının  çözümü konusunda yardımcı olmak.

Bunu yaparken de geldiğimiz yerin Kültürünü en iyi şekilde yaşamak, yaşatmak ve tanıtmaktır.

Neticede bir tarafta Doğduğumuz, yer Elazığ  diğer tarafta doyduğumuz yer Bursa.

Değerli Basın Mensupları;

Derneğimizin faaliyetlerini üç ana başlık halinde toplayabiliriz.

• Kültürel Faaliyetler,
    • Sosyal faaliyetler,
    • Ekonomik faaliyetler.

Kültürel faaliyetler;

Elâzığ’ın yüzyıllar ötesinden gelen ve hala yaşayan Kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla Bursa’da çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.

Geçmişte düzenlemiş olduğumuz ‘’ Harput’tan Bursa’ya Nağmeler’’ bunun en güzel örneklerindendir.

Ayrıca hemen hemen her ay Derneğimizde düzenlediğimiz ‘’Kürsü Başı Programı’’, her Ayın ilk Cumartesi günü Bayanlarımızın düzenlediği ‘’ Bayanlar Günü Programı’’  dır.

Derneğimizde zaman zaman düzenlediğimiz, Folklor eğitimleri ve Müzik eğitimleri de Kültürel faaliyetlerimizin bir parçasıdır.

Sosyal anlamda; Daha çok geniş Kitlelerin katılımı ile yapmış olduğumuz etkinliklerdir.

Her Yıl Geleneksel olarak düzenlediğimiz Peynirli ekmek Pikniği ve iki yılda bir Harput’a hasret gecesi programları bu çalışmalarımızın bir örneğidir.

Ayrıca ramazan ayında yaptığımız erzak yardımı ve Üniversite Öğrencilerine İş Adamlarımızın desteği ile sağladığımız burslar, yine sosyal çalışmalarımızdan bazılarıdır.

Şunu belirtmek isterim ki Ramazan erzakı dağıtılırken,  Yöre ayrımı yapmaksızın gerçek ihtiyaç sahiplerine vermeye çalışıyoruz.

Ekonomik anlamda ise;  Daha çok maddi durumu iyi olmayan Hemşerilerimizin ihtiyaçlarını tespit ve gidermek, yardımlaşmayı üst düzeye çıkarmak.  İşsiz hemşerilerimize iş bulmada  yardımcı olmak.

Bu konuda Sanayici ve İş  Adamı Hemşerilerimizden azami desteği sağlamak.

Tüm bunları yaparken düşündüğümüz tek şey Sivil Toplum Kuruluşu olarak, gerek Yerel Yönetime ve gerekse Genel Yönetime yardımcı olmaktır. Yani her şeyi Devletten beklememektir.

Dahası;  Elazığ’da doğan Bursa’da doyan bizlerin üzerine düşen en önemli görevlerden biride yaşadığımız topraklar ile doğduğumuz topraklar arasında ekonomi ve kültürel alanlarda işbirliğini artıracak, köprü vazifesini sağlayacak bir misyonla, Bursa ve Elazığ arasında yeni iş birlikteliklerinin  başlangıcında bulunmak asli görevlerimizdendir.

Burada gerek sivil toplum kuruluşları, gerek yerel yöneticilerimiz ile gerekse bu Kentte yaşamaktan onur duyan Biz Bursalı Elazığlılara büyük görevler düşmektedir.

Bu görevi üslenirken siz değerli basın mensuplarına da  ihtiyacımız var.

Örneğin; Elazığ ve İlçe Belediyelerinin Toplu Ulaşım Araçlarının  büyük bir kısmı  Bursa üretilen araçlardan temin edilmiştir. ( Güleryüz ve Karsan)

Değerli Basın Mensupları;

Derneğimiz faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek, Yarın saat 14:00 de sizlerin de katılımı ile  açılışını yapacağımız

‘’ Elazığ Bursa’da Yöresel Ürünler ve Lezzetler Fuarı’’  etkinliği düzenlenmiştir.

Amacımız Elazığ’da üretilen Ürün ve Lezzetleri hem  Bursa’daki hemşerilerimize  ulaştırmak hem de Bursa’da yaşayan  Kardeşlerimize  tanıtmaktır.

İnşallah Halkımız çok büyük bir katıl sağlayarak birçok lezzeti bir arada bulacaktır.

Yaklaşık altmış  firma ve Esnafın katılımı ile yapılacak olan bu etkinliğimizde, ağırlıklı olarak Elâzığ’dan gelen Esnaflarımız yer alacaktır.

Ben katılımınızdan dolayı tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Hepinizi Aileleriniz ile birlikte Fuarımıza bekliyoruz.

İbrahim KARAÇİN

Dernek Başkanı